Ευανθία Ρεμπούτσικα: Στους δρόμους της Σμύρνης

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ

Μνήμες της Μικρασίας

Ευανθία ΡεμπούτσικαTo 2022 αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία, καθώς σηματοδοτεί την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό στη Σμύρνη.

Η μικρασιατική πρωτεύουσα, ο πολιτισμός και η μουσική της έχουν ασκήσει μεγάλη επιρροή στο έργο της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, και θα βρεθεί στην καρδιά της συναυλίας της σπουδαίας συνθέτριας στη Θεσσαλονίκη.

Η δημιουργός μεγάλων επιτυχιών στην ελληνική δισκογραφία, η γυναίκα που σφράγισε με τις μελωδίες της τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού σινεμά, φτάνει στη Θεσσαλονίκη έτοιμη να παρασύρει το κοινό σε ένα νοσταλγικό ταξίδι, σε μια ανάταση ψυχής, με τη δύναμη της μουσικής και τη συγκίνηση των αναμνήσεων από ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Γιατί, αν και χάθηκαν όνειρα και πατρίδες, επιβιώνουν οι άνθρωποι που τις αναπολούν. Κάθε μελωδία της Ρεμπούτσικα απλώνεται σαν ουράνιο τόξο πάνω από το Αιγαίο, για να σκαρφαλώσουν οι θύμισες και να φωτιστούν ξανά οι δρόμοι, να ζωντανέψουν οι μουσικές και να ξυπνήσουν οι μυρωδιές και οι γεύσεις αυτής της τόσο κοντινής, της τόσο δικής μας Ανατολής.

Την Ευανθία Ρεμπούτσικα συνοδεύουν επί σκηνής οι πιστοί της φίλοι, εξαιρετικοί μουσικοί και τακτικοί συνεργάτες της στις ζωντανές της εμφανίσεις. Ο Στάθης Άννινος στο πιάνο, ο Ηλίας Μαντικός στο κανονάκι, ο Νίκος Μέρμηγκας στο μαντολίνο και τη λαύτα, ο Πέτρος Κούρτης και οι drum base στα κρουστά. Όμως αυτή τη φορά, τον ήχο της συναυλίας δυναμώνει και χρωματίζει με την παρουσία της η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από νέους έως 25 ετών.

Όπως σε κάθε συνάντηση του κοινού με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, η συγκίνηση έχει τον πρώτο λόγο. Η ικανότητά της να φέρνει με τις συγκλονιστικές μελωδίες της στο μυαλό αναμνήσεις που δεν ήξερες ότι είχες, να ξυπνά συναισθήματα και λαχτάρα για ταξίδια, είναι απαράμιλλη. Στη συναυλία αυτή, το συναίσθημα συναντά την ιστορική μνήμη και όλα αποκτούν μεγαλύτερες διαστάσεις, τα τραγούδια γίνονται προσευχές κι όλοι εμείς συνομιλούμε με κάτι ιερό.

Ευανθία Ρεμπούτσικα: Μουσική, βιολί
MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Θοδωρής Παπαδημητρίου: Διεύθυνση Ορχήστρας
Στάθης Άννινος: πιάνο
Ηλίας Μαντικός: κανονάκι
Νίκος Μέρμηγκας: μαντολίνο, λαύτα
Πέτρος Κούρτης: κρουστά
Ευθύμιος Κρέτσης: κρουστά
Αποστολής Σαμαράς: κρουστά
Γιώργος Φασόλης: κρουστά

Τιμές εισιτηρίων

35 €, 30 €, 25 €, 20 €, 15 € (μειωμώνο)

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου

Φοιτητές, μαθητές, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Τα φοιτητικά, τα μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.

Για ανέργους απαιτείται η προσκόμιση της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας.

Τα μειωμένα εισιτήρια δεν ισχύουν για φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου και για φοιτητές που φέρουν φοιτητική ταυτότητα με την ένδειξη “Δεν ισχύει”.

Πριν από την αγορά εισιτηρίου, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε σχετικά με τις: Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σε συνέχεια της ισχύουσας ΚΥΑ, για την είσοδο των θεατών σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη η επίδειξη:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
  • πιστοποιητικού νόσησης

συνδυαστικά προς: αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

26 Φεβρουαρίου 2022 21:00

Λήξη:

26 Φεβρουαρίου 2022 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513