Επίσημος εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 18:30

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΘεσσαλονίκηςΠαρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 110ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Η τελετή θα ξεκινήσει με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού. Θα ακολουθήσουν η προσφώνηση του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Κοσμητόρισσα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών, Χαρά – Μυρτώ – Αγάπη Χαραλάμπους, με τίτλο: «Το τόξο του χρόνου και το Έπος του 1940».

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ θα ερμηνεύσει το έργο «Επικό τραγούδι» του Θεόδωρου Καρυωτάκη και θα συμπράξει με τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» και το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ σε διδασκαλία Εριφύλης Δαμιανού, στο έργο του John Williams, «Ύμνος στους πεσόντες» από την ταινία «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν». Τη Συμφωνική Ορχήστρα και τις χορωδίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Η Τελετή του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Ύμνο από τα μουσικά σύνολα του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/video/video-episimos-eortasmos-tis-26is-oktovrioy/

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

26 Οκτωβρίου 2022 18:30

Λήξη:

26 Οκτωβρίου 2022 20:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία

GPS:

40.6300235, 22.9563189