Δημοπρασία οίνων
Κοινοποίηση

Δημοτική Πινακοθήκη – Casa Bianca
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα προσέλευσης: 19:00
Ώρα έναρξης δημοπράτησης: 20:00

Δημοπρασία οίνωνΈνας πρωτότυπος διάλογος μεταξύ της εικαστικής δημιουργίας και της οινικής τέχνης

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει μία ιδιαίτερα ξεχωριστή δημοπρασία. Πρόκειται για τη διάθεση 150 μονοποικιλιακών οίνων του Αστικού Αμπελώνα της πόλης, με ετικέτες αντίγραφα έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, 50 φιάλες λευκός οίνος της ποικιλίας Ρομπόλα και 100 φιάλες ερυθρός οίνος της ποικιλίας Ξινόμαυρο, θα δημοπρατηθούν σε 62 διαφορετικά πακέτα-προτάσεις, με μονές φιάλες, δυάδες, τριάδες, τετράδες και εξάδες.

Tα κρασιά του Αστικού Αμπελώνα της Θεσσαλονίκης δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά διατίθενται για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Παρά το ό,τι αυτό αποτελεί μοναδικότητα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλησε να συνθέσει μία ακόμη περισσότερο ευρηματική πρόταση, ταιριάζοντας μαζί δύο διαφορετικές καλλιτεχνικές μορφές, την εικαστική και την οινική.

Μέσα από το εγχείρημα αυτό, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, συνδυάζεται, η αισθητική με την ποιότητα, καθιστώντας την κάθε φιάλη μοναδική.

Πακέτα δημοπράτησης

  1. 21 φιάλες ερυθρού. Τιμή εκκίνησης: 25 € ανά φιάλη
  2. 20 δυάδες με 1 λευκό και 1 ερυθρό. Τιμή εκκίνησης : 40 € ανά συσκευασία
  3. 7 τριάδες ερυθρού. Τιμή εκκίνησης: 60 € ανά συσκευασία
  4. 3 τετράδες λευκού. Τιμή εκκίνησης: 80 € ανά συσκευασία
  5. 5 τετράδες ερυθρού. Τιμή εκκίνησης: 80 € ανά συσκευασία
  6. 6 εξάδες, με 3 λευκά και 3 ερυθρά. Τιμή εκκίνησης: 100 € ανά συσκευασία

Κάθε πακέτο δημοπράτησης (από 1 έως 6 φιάλες) θα δημοπρατείται ξεχωριστά.

Την κάθε φιάλη κοσμεί ως ετικέτα της ένα μοναδικό και διαφορετικό έργο, από τη συλλογή έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης.

Στην ετικέτα της πίσω όψης της φιάλης, υπάρχουν πληροφορίες για τον Αστικό Αμπελώνα της Θεσσαλονίκης,, την ποικιλία και τη σοδειά του συγκεκριμένου οίνου.

Η κάθε φιάλη θα συνοδεύεται παράλληλα με κάρτα, όπου αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με το εικαστικό έργο της κύριας ετικέτας.

Η δημοπρασία είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη συμμετοχή, κατόπιν εγγραφής.

Ο κάθε/η κάθε μία εκ των συμμετεχόντων θα λάβει αντίστοιχα έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο θα μπορεί στη συνέχεια να συμμετάσχει στη δημοπρασία.

Παρακαλείσθε, για τη συμμετοχή σας στην Δημοπρασία κάντε κλικ εδώ

Διάρκεια εγγραφής: έως Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022.

Το συνολικό ποσό από τα χρήματα της δημοπρασίας θα διατεθεί στο Δημοτικό Βρεφοκομείο ¨Ο Άγιος Στυλιανός”.

Τη διαδικασία της δημοπρασίας έχει αναλάβει η κα Αλεξάνδρα Ανθίδου, Διευθύντρια Μarketing και Επικοινωνίας της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Ιδρύθηκε το 1961. Στεγάζεται στο κτίριο της Casa Bianca, στη συμβολή των οδών Βασ. Όλγας & Θεμ. Σοφούλη, ένα διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης και χαρακτηριστικό δείγμα του εκλεκτικισμού των αρχών του 20ου αιώνα, που κτίσθηκε το 1912, από τον Ιταλο-Εβραίο Dino Fernandez-Diaz, ως ιδιωτική κατοικία, σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Piero Arrigoni, περιήλθε στο Δήμο Θεσσαλονίκης το 1990 και αναστηλώθηκε το 1997.

Η συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης αριθμεί περίπου 3.000 έργα, των τελευταίων 150 ετών, ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, σχέδια και φωτογραφίες, και συνεχίζει να εξελίσσεται.

Μέσα σε αυτήν, σημαντικές ενότητες αποτελούν τα έργα νεοελληνικής ζωγραφικής, τα έργα του Νικόλαου Γύζη, οι λιθογραφίες του Σωτήρη Χρηστίδη, τα χαρακτικά και τα γλυπτά.

Ο Αστικός Αμπελώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την άνοιξη του 2013 η Θεσσαλονίκη αποκτούσε τον αμπελώνα της, η πόλη αποκτούσε το αμπέλι της.

Η αρωματική Μαλαγουζιά και η χρυσαφένια Ρομπόλα, το πολυδιάστατο Ξινόμαυρο και το σαγηνευτικό Αγιωργίτικο, φυτεύτηκαν σε μια αστική περιοχή, σε μια γειτονιά, εκεί που παλαιότερα ήταν εγκατεστημένο το μηχανουργείο του Δήμου.

Το πνεύμα του τόπου, η έμπνευση, το όραμα και η θέληση των ανθρώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης, η ευγενική προσφορά του Κτήματος Γεροβασιλείου και η γνώση του εργαστηρίου αμπελουργίας της Γεωπονικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν σε μια έκταση δύο στρεμμάτων, τον πρώτο αστικό αμπελώνα στην Ελλάδα.

Από τότε και κάθε χρόνο, χάρη στον κόπο και την έγνοια των ανθρώπων που το φροντίζουν, το αμπέλι μας μεγαλώνει. Έγινε τόπος συνάντησης μικρών και μεγάλων, μαθητών και δασκάλων, ντόπιων και ξένων. Ντύθηκε με μουσικές, χορούς και τραγούδια, η γειτονιά έστρωσε τραπέζι.

Ο αμπελώνας μας πρόκοψε και έδωσε καρπό. Από τον καρπό του, κάθε χρόνο παράγεται το κρασί της πόλης μας, η Γοργόνα. Η Γοργόνα μας είναι απολαυστική όχι γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας όμορφης προσπάθειας, αλλά κυρίως γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας.

Για τη δημοπρασία των οίνων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, προσφέρονται από τον Αστικό αμπελώνα 150 φιάλες των 750ml, της σοδειάς του τρύγου 2021.

Στην υγειά σας…

Εκκίνηση:

17 Δεκεμβρίου 2022 20:00

Λήξη:

17 Δεκεμβρίου 2022 22:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Βασιλίσσης Όλγας 182 & Θεμ. Σοφούλη

GPS:

40.596515606147, 22.955644474205