Διεθνές Γεγονός Καινοτομίας και Τεχνολογίας – Beyond
Κοινοποίηση

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
29 Σεπτεμβρίου 2022 – 1 Οκτωβρίου 2022

Διεθνές Γεγονός Καινοτομίας και Τεχνολογίας - Beyond

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, με μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΣΕΠΕ), ο οποίος έχει «αγκαλιάσει» και στηρίζει έμπρακτα την έκθεση, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και του προέδρου του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι θεματικές της φετινής BEYOND, η οποία θα διεξαχθεί από 29 Σεπτεμβρίου ως και 1η Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

O νέος εικονικός κόσμος, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι ψηφιακές συλλογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη BEYOND: Φέτος, φιλοξενούνται καινούργιες κατηγορίες, όπως το Metaverse, NFTs, Big Data, και ειδικές συζητήσεις που θα εξετάζουν πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη διαμόρφωση διάφορων πτυχών της κοινωνίας του μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα υπάρχουν θεματικές αφιερωμένες στο νέο εργασιακό χάρτη της ψηφιακής εποχής, την κατάρτιση (reskilling) και την αναβάθμιση των γνώσεων (upskilling), το ψηφιακό εκπαιδευτικό οικοσύστημα, όπως επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα για τη σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας και υγείας.

Ταυτόχρονα, η διοργάνωση περιλαμβάνει δυναμικές ενότητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τις ευκαιρίες από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις high tech επενδύσεις που αντιστρέφουν το brain drain, την ανάδυση της τεχνολογίας blockchain σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με επιδραστικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο κ. Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, τόνισε ότι η πρώτη BEYOND, τον Οκτώβριο του 2021, ήταν μια πολύ επιτυχημένη έκθεση που κατάφερε να μπει στο διεθνή χάρτη και εκτίμησε ότι η φετινή θα έχει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις. «Θέλουμε να γίνει η BEYOND ανάλογη με την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας MWC στη Βαρκελώνη» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τζήκας στην ομιλία του εξήρε τον ρόλο της ΚΕΔΕ και του ΣΕΠΕ για την υποστήριξη και την αρωγή στη BEYOND.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΣΕΠΕ κυρία Γιώτα Παπαρίδου, σημείωσε «Η έκθεση πέρυσι ξεκίνησε πολύ δειλά με πολλές αντιξοότητες. Φέτος, η έκθεση φαίνεται ότι πάει πολύ καλύτερα. Στόχος μας είναι – και ήταν από την αρχή – με βήματα σταθερά να βαδίσουμε προς το 2026 για να κάνουμε μία πραγματικά μεγάλη έκθεση. Αυτό, όμως, δε μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια όλων μας». Κάλεσε τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΠΕ, ελληνικές και πολυεθνικές να στηρίξουν την έκθεση, «για να αναδειχθεί η σημαντικότητά της» όπως τόνισε.

Παίρνοντας το λόγο, ο Μιχάλης Στάγκος, ιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers (IDGC) σημείωσε «Οι εκθέσεις καθορίζονται από τις ανακοινώσεις νέων προϊόντων, νέων εταιρειών, νέων υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους μας, είτε τον Οκτώβριο, είτε τον Μάιο, να δούμε πώς μπορούμε να ανακοινώσουμε νέα πράγματα». Ανέφερε δε, ότι στην περυσινή διοργάνωση έγινε η σημαντική ανακοίνωση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα των smart cities.

Ο Ευάγγελος Χαραλάμπους, Γενικός Διευθυντής της Be-Best, υπογράμμισε την αξία της στήριξης της έκθεσης από τις εταιρείες, ενώ τόνισε ότι: «Όραμά μας είναι να καθιερώσουμε στη χώρα μας μία έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας. Θέλουμε το 2026 να είναι η BEYOND το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός» και πρόσθεσε ότι «Φέτος η διοργάνωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς έχουμε ξεπεράσει τους 250 εκθέτες, ενώ πέρυσι είχαμε 180».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος σημείωσε ότι στόχος είναι να μεγαλώσει κι άλλο η Beyond και να αποκτήσει πολλαπλασιαστική αξία, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος που παρότρυνε τις επιχειρήσεις και τα επιμελητήρια να στηρίξουν την έκθεση και η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή.

Στο πλαίσιο της BEYOND η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριό της για τις έξυπνες πόλεις. Ενώ παράλληλα, στη μεγάλη διοργάνωση της BEYOND θα διεξαχθούν επίσης το Technology Forum, το Safe Thessaloniki και το Metalogues.

Η Intracom Telecom και η Cisco θα είναι και φέτος Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης. Χορηγοί επίσης είναι οι IANIC, Infoteam, Synapsecom, Apifon, Lancom και Υποστηρικτές οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, ΗΕΤΙΑ, SAMSUNG, CHECK POINT, Cisco Networking Academy, Περιφέρεια Αττικής.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το Beyond είναι μια καινοτόμος Ελληνική πλατφόρμα που αναζητά μια παγκόσμια απήχηση. Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σπουδαία πρωτοβουλία παρουσία σημαντικών διεθνών επιχειρηματιών και ανθρώπων της τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια του Beyond, οι ενδιαφερόμενοι φορείς της αλλαγής συνεδριάζουν για να παρουσιάσουν τις τελευταίες διαταραχές, να συζητήσουν τον αντίκτυπο και τις ευκαιρίες του Industry 4.0 για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την περιοχή MENA και να επιταχύνουν τις δυνατότητες βασικών οικονομικών τομέων. Είναι μια κινητήρια δύναμη καινοτομίας που παρέχει μια πλατφόρμα στους συμμετέχοντες ώστε να ενδυναμώσουν την ταυτότητά τους σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και αναπτυσσόμενη αγορά.

Πάρκινγκ

Η HELEXPO διαθέτει δύο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση:

  • Υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Αγγελάκη με Αλεξάνδρου Σβώλου (επί πληρωμή)
  • Στεγασμένο πάρκινγκ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (επί πληρωμή), www.helexpo.gr

Σε πολύ μικρή απόσταση από το Εκθεσιακό Κέντρο λειτουργούν ακόμη:

  • Υπόγειο πάρκινγκ δήμου Θεσσαλονίκης, δημαρχιακό μέγαρο (επί πληρωμή)
  • Πάρκινγκ ΧΑΝΘ, πλατεία ΧΑΝΘ (επί πληρωμή)

Περισσότερες πληροφορίες

Εκκίνηση:

1 Οκτωβρίου 2022 10:00

Λήξη:

1 Οκτωβρίου 2022 22:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758