Η Διανυκτέρευση – Η Πόλη
Κοινοποίηση

Θέατρο Σοφούλη
9, 10, 16 & 17 Μαρτίου 2022

Ώρα έναρξης: 20:30

Η Διανυκτέρευση - Η ΠόληΗ ομάδα “Θεάτρου Περιπέτεια” παρουσιάζει σε σκηνοθεσία του Ηλία Λουκάτου τα μονόπρακτα “Η Διανυκτέρευση” και “Η Πόλη” στα πλαίσια αφιερώματος στην Λούλα Αναγνωστάκη. Δημιουργός μιας ιδιαίτερης γραφής, η Λούλα Αναγνωστάκη, αποτύπωσε στα έργα της το εσωτερικό τοπίο του σύγχρονου Έλληνα και τις μεταβολές του υπό την επίδραση της Ιστορίας. Πραγματεύτηκε τα σημαντικότερα θέματα της μεταπολεμικής περιόδου στη χώρα μας, όπως το τραύμα, η ενοχή, η μοναξιά, η ήττα. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της νεοελληνικής κοινωνίας, πραγματεύεται τον εγκλωβισμό των ανθρώπων και των κοινωνιών, τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου, τη μοναξιά, την έλλειψη επικοινωνίας και το αίσθημα ασφυξίας του ατόμου.

Η Διανυκτέρευση

Ένα νεαρό κορίτσι βρίσκει καταφύγιο για τη νύχτα στο σπίτι ενός μοναχικού σαραντάρη στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι μεταξύ τους, προσπαθούν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να συνυπάρξουν.

Παίζουν
Σοφία: Μαρία Περμεκερλή
Μίμης: Χρήστος Δελτσίδης
Γριά: Μαρία Κοντίου

Η Πόλη

Ο Κίμων και η Ελισάβετ μετακινούνται συνεχώς από πόλη σε πόλη σε μια προσπάθεια να ξορκίσουν το ζοφερό παρελθόν τους και να μπορέσουν να συνυπάρξουν στο παρόν τους. Σε κάθε πόλη αναζητούν κι ένα θύμα, κάποιον που θα λειτουργήσει βοηθητικά στην προσπάθεια αυτή. Μόλις το εντοπίσουν, ξεκινά ένα εξοντωτικό ψυχολογικό παιχνίδι που το οδηγεί στην απόγνωση. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το θύμα τους είναι ένας ιδιόμορφος φωτογράφος που φωτογραφίζει ανθρώπους που προσποιούνται τους πεθαμένους. Αυτό που δε γνωρίζει ο συγκεκριμένος είναι ότι θα πέσει και ο ίδιος θύμα της ίδιας του της μηχανής.

Παίζουν
Ελισάβετ: Πόλυ Κάζη
Κίμων: Τάσος Παπαγεωργίου
Φωτογράφος: Ηλίας Λουκάτος

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 €

Εκκίνηση:

17 Μαρτίου 2022 20:30

Λήξη:

17 Μαρτίου 2022 22:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

GPS:

40.5887278, 22.9454874