Ciné-Concert / Pascal Contet

5o Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν Θεσσαλονίκης “Reedblocks”
Θέατρο Άνετον
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Προβολή της ταινίας “Sunrise” F.W.Murnau με ζωντανή πρωτότυπη μουσική.

Pascal Contet“Μου αρέσει να μπαίνω στην ταινία, να την τρώω, να την τεμαχίζω και να την χωνεύω μέσα από τις μουσικές μου στιγμές, αυθόρμητες ή αναστοχαστικές. Δεν μου αρέσει να αφήνομαι σε συγκινητικές γραμμές της μίας ή της άλλης σκηνής που θα υπογράμμιζαν τεχνητά τη δημιουργική δύναμη του σκηνοθέτη. Από την άλλη, να τις αναφέρω, να παίξω τυχαία ricochet, φούγκες ή αντιστικτικά κομμάτια, να υπογραμμίσω έναν φωτισμό, μια χειρονομία, έναν υποσυνείδητο συμβολισμό μού φαίνεται δρόμος συνενοχής με τη δομή της ταινίας και επομένως με το βλέμμα του δημιουργού του. Κατά τη διάρκεια της ταινίας-συναυλίας, διασκεδάζω να φαντάζομαι να τη βλέπω μαζί με το κοινό για πρώτη φορά, ακόμα κι αν δεν συμβαίνει αυτό, αφού προβάλλεται πέρα ​​από το κανονικό.» (Pascal Contet)

Ο Γάλλος ακορντεονίστας Pascal Contet αναβιώνοντας την παράδοση της ζωντανής μουσικής στις πρώτες κινηματογραφικές ταινίες των αρχών του 20ου αιώνα, θα συνοδεύσει ζωντανά την προβολή της βουβής ταινίας “Sunrise” του F.W.Murnau του 1927.

Pascal Contet: Ακορντεόν

​* Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω της ευγενικής παραχώρησης του Δημοτικού Θεάτρου «Άνετον».

Εργαστήρια, ημερίδα και έκθεση ακορντεόν θα γίνονται παράλληλα στο Χορόδεντρο.

Κρατήσεις θέσεων και δηλώσεις συμμετοχής: gr.reedblocks.com

Τιμές εισιτηρίων

  • Κανονικό: 10 €
  • Μειωμένο: 7 €
  • Ενιαίο εισιτήριο για τις τρεις συναυλίες
    • Κανονικό: 20 €
    • Μειωμένο: 15 €

Προπώληση: Χορόδεντρο (Καθολικών 4)

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

22 Οκτωβρίου 2022 21:00

Λήξη:

22 Οκτωβρίου 2022 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Παρασκευοπούλου 42

GPS:

40.6163046, 22.9589165