Ατομική έκθεση | Mediterraneo – Gilda Frumkin
Κοινοποίηση

Myró Gallery
Project Room
2-11 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00

Ατομική έκθεση | Mediterraneo - Gilda FrumkinΜε μεγάλη χαρά, φιλοξενούμε στον χώρο του Project Room της Myró Gallery την ατομική έκθεση “MEDITERRANEO” της Gilda Frumkin. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Mediterraneo

Στην συγκεκριμένη ενότητα έργων της Gilda Frumkin, συναντάμε το στοιχείο του νερού, τη δύναμη της Μεσογείου, την αέναη ροή, φριζαρισμένα περιβάλλοντα, ξεκάθαρα αποτυπώματα μιας συντελεσμένης αναχώρησης, μιας επικείμενης άφιξης.

Η Ζωή, σαν έννοια γενικότερα, διατρέχει το έργο της Gilda και το έργο της διατρέχει και δεσπόζει όλη την διαδρομή της ζωής της. Δεν αφήνεται στην τυχαιότητα αλλά στον αυθορμητισμό της παρατήρησης, ενώ το αινιγματικό στοιχείο και ο υπαινιγμός στην ποικιλία των αφηγήσεων της, είναι κάτι που έρχεται να ερεθίσει και να συμπληρώσει την φαντασία του θεατή.

Συνεχίζει να μάς καταθέτει ακατάπαυστα μια οπτική γωνία η οποία όσο και εάν μοιάζει οικεία και αυτονόητη, άλλο τόσο μοιάζει απόκοσμη.

Η πλαστικότητα των έργων της μεταμορφώνεται σε κάθε νέα της ενότητα, σε μια συνεχή κίνηση που προτρέπει και ωθεί την ίδια να αφήσει το ιδίωμα μιας ομορφιάς, πάνω στην οποία κατά κάποιο τρόπο στοχάζεται.

Βλέπουμε και κυρίως νιώθουμε ένα διαρκές αποτύπωμα της ίδιας της δημιουργού.Όταν αυτό συμβαίνει από έναν άνθρωπο που έχει βιώσει όλες τις πτυχές και το εύρος της ζωής, αποτελεί ένα συνεχές και γενναίο κάλεσμα προς κάτι σπουδαίο.

Georgia Trouli
Visual Artist-Curator

Gilda Frumkin

Για την Gilda Frumkin η ζωγραφική είναι τρόπος ζωής, έκφρασης και επικοινωνίας.Ζωγράφος αυτοδίδακτος από την ηλικία των έξι ετών.

Μετά από 17 ατομικές εκθέσεις, την συμμετοχή της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και τις Μπιενάλε της Φλωρεντίας, Σμύρνης και του Λονδίνου, η καλλιτέχνης πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί για να μπορέσει να επικοινωνεί με τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο από πριν.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Gilda ζωγραφίζει ό, τι την οδηγεί γιά να έρθει σε επαφή με τα χρώματα, το φως και τη μυρωδιά της τέχνης. Πρώτα η σειρά “το ανθρώπινο πέρασμα” και αργότερα η “Μεσόγειος” την συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας ψυχή σε ξεχασμένα αντικείμενα και μνήμες που κατά καιρούς έχουν συνδεθεί και αγαπηθεί από τον άνθρωπο.

 

Εκκίνηση:

11 Δεκεμβρίου 2021 10:00

Λήξη:

11 Δεκεμβρίου 2021 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605