Ατομική έκθεση | Μαριάνα Ρωσσιάδου
Κοινοποίηση

Myró Gallery
Show Room
27 Ιανουαρίου 2022 – 6 Φεβρουαρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00

Ατομική έκθεση | Μαριάνα ΡωσσιάδουΗ Myro Gallery φιλοξενεί της ατομική έκθεση της Μαριάνας Ρωσσιάδου στο Show Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022στις 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2022.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Η Μαριάνα Ρωσσιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι τελειόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ασχολήθηκε με τα εικαστικά από την παιδική της ηλικία και τα τελευταία χρόνια μέσω της φοίτησης της στο 3ο εργαστήριο ζωγραφικής, υπό την εποπτεία του Γιώργου Τσακίρη, αλλά και μέσω δικών της πρωτοβουλιών έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές εκθέσεις καθώς και εικαστικές δράσεις. Έχει συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα εικαστικά, όπως εκμάθηση ζωγραφικής στο 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Σωφρονιστικού καταστήματος Διαβατών και διακόσμηση ΚΑΦΑΟ του Δήμου Καστορίας. Παράλληλα με τις σπουδές της έχει διοργανώσει ομαδικές εκθέσεις στις οποίες συμμετείχαν νέοι καλλιτέχνες.

Το έργο της έχει επιρροές από την σύγχρονη ασιατική τέχνη με έμφαση στις minimal φόρμες μέσα από τις οποίες προσπαθεί να δημιουργήσει συναισθήματα και ανάλογη ατμόσφαιρα. Αγαπημένοι καλλιτέχνες είναι η Yayoi Kusama και ο Mu Boyan από τους οποίους αντλεί έμπνευση και δημιουργεί ένα δικό της μικρόκοσμο στον οποίον πρωταγωνιστούν άφυλα πλάσματα, άμορφές μάζες και κοίλες φόρμες. Χρησιμοποιεί καθαρά χρώματα και θέρμες αποχρώσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο και γαλήνιο περιβάλλον.

Εκθέσεις

2016 – 2017
«58 – 26», Γενι Τζαμί, Ομαδική έκθεση, 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής Σ.Κ.Τ. ΑΠΘ.
«Με τα απολύτως απαραίτητα», Bensousan Han, Ομαδική έκθεση, 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής Σ.Κ.Τ. ΑΠΘ.
«Η τέχνη Ζωγραφίζει την Τρέλα», Ζώγια, Ομαδική έκθεση, 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής Σ.Κ.Τ. ΑΠΘ.

2017 – 2018
«Έγινε η σπίθα πυρκαγιά», Bensousan Han, Ομαδική έκθεση, 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής Σ.Κ.Τ. ΑΠΘ – Δήμος Θεσσαλονίκης, Επέτειος 100 χρόνων πυρκαγιάς Θεσσαλονίκης.
Βασιλικό θέατρο, Ομαδική έκθεση, 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής Σ.Κ.Τ. ΑΠΘ.
«Γραφή και Εικόνα», Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων – Ζήση & Κριστιάνε Παπαδημητρίου, Ομαδική έκθεση, X. Sachinis Printmaking Studio.
«Τέχνη + Τέχνη», Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ομαδική έκθεση, 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής Σ.Κ.Τ. ΑΠΘ – Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκη.

2018 – 2019
Novarte Project, Arts and Crafts Festival by Capsis Hotel and Myró Gallery, Ομαδική έκθεση, συμμετοχή και επιμέλεια.
Novarte Project at Myró Gallery, συμμετοχή και επιμέλεια.
«Bedtime stories», OPEN ART LAB – HELEXPO, Ομαδική έκθεση, X. Sachinis Printmaking Studio – Πρόδρομη εκδήλωση 4th ART THESSALONIKI 2019.
YEDI KULE PROJECT « Μνήμη – Δίκαιο – Τέχνη – Γιατί είναι οικογενειακή μας υπόθεση», Γεντί Κουλέ, Ομαδική έκθεση, 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής Σ.Κ.Τ. ΑΠΘ – SKG Bridges Festival 2019 Uprising Art & Culture Festival.

2019 – 2020
Novarte Project “Emilia”, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ομαδική έκθεση, Myró Gallery – Προώθηση ταινίας “Emilia”, συμμετοχή και επιμέλεια.
216η Κατάκρυψη – Δημήτρης Αληθεινός, Σχολή Καλών Τεχνών Θέρμη

2020 – 2021
«Together, so Far so Close», MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Ομαδική έκθεση.
Novarte Project at Myró Gallery, Επιμέλεια ομαδικής έκθεσης.
«Λουτρά Παράδεισος», Μπέη Χαμάμ, Ομαδική έκθεση, 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής Σ.Κ.Τ. ΑΠΘ.

Εκκίνηση:

5 Φεβρουαρίου 2022 10:00

Λήξη:

5 Φεβρουαρίου 2022 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605