Ατομική έκθεση | Γιώργος Βούρος – Πόλεις & Γεγονότα

Myró Gallery
18 Νοεμβρίου 2021 – 27 Νοεμβρίου 2021

Ατομική έκθεση | Γιώργος Βούρος - Πόλεις & ΓεγονόταΜε μεγάλη χαρά, φιλοξενούμε στον χώρο του Main Hall της Myró Gallery την ατομική έκθεση Πόλεις & Γεγονότα του Γιώργου Bουρού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 19:30.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Κείμενο του καλλιτέχνη

«Είναι μια εικαστική δουλειά που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να μιλήσω εικαστικά για τα τρέχοντα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα αλλά ίσως και παλιότερα σε διάφορες πόλεις του κόσμου και εν τέλει και στον ίδιο τον Πλανήτη Γη που κατοικούμε. Είναι η υποκειμενικά δική μου άποψη για κάποια γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στον 20 & 21 αιώνα και που θεωρώ ότι έχουν στιγματίσει τον σύγχρονο Ανθρώπινο Πολιτισμό μας. Οι βάσεις δεδομένων των εικόνων που έχω χρησιμοποιήσει είναι από πραγματικές φωτογραφίες που έχω συλλέξει από το διαδίκτυο. Είναι μια εικαστική αφήγηση των γεγονότων στις Πόλεις που συνέβησαν κατά κάποιον τρόπο με δημοσιογραφική ματιά.

Στους προηγούμενους αιώνες πριν την ανακάλυψη της Φωτογραφικής Τέχνης και τεχνικής, εκκαλούντο οι ζωγράφοι να αποτυπώσουν τα σημαντικά συμβάντα και πρόσωπα της εποχής τους. Μάλιστα, στα έργα αυτά όπως κάνω αναφορές σε πραγματικές στιγμές της ζωής που έχει αποτυπωθεί από τον φωτογραφικό φακό, έτσι κάνω αναφορές και σε έργα μεγάλων ζωγράφων του παρελθόντος που ζωγράφιζαν υπηρετώντας τον ίδιο σκοπό, να αφήσουν ανεξίτηλα στο χρόνο γεγονότα και συμβάντα της εποχής τους, ζωγραφίζοντας την Ιστορία και αφήνοντας μηνύματα για αυτούς που θα έρθουν στο Μέλλον. Με την ίδια διάθεση με αυτούς τους ζωγράφους του παρελθόντος μικρούς ή μεγάλους εργάζομαι με αυτή την ζωντανή εικαστική ενότητα ΠΟΛΕΙΣ & ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Ζωντανή λέω, γιατί είναι μια ενότητα που νέα έργα θα γεννούνται συνέχεια από νέα γεγονότα και συμβάντα σε Πόλεις του πλανήτη μας επηρεάζοντας μας συλλογικά.»

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα 10 / 01 / 1961 και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Υμηττού το 1979.

Φοίτησε στην ανωτέρα σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Φαέντζα Ιταλίας “ Scuola Superiore per la Ceramica Gaetano Ballardini, Faenza – Italia” την Τέχνη της Κεραμικής και Βιομηχανικό σχέδιο 1981 – 1983.

Έκανε πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο Κεραμικής του Ανδρέα Μάκαρη στη Θήρα το 1986. Δημιούργησε προσωπικό Εργαστήριο Κεραμικής στην Αθήνα το οποίο λειτούργησε από το 1987 – 1999 και ήταν μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Κεραμιστών Ελλάδας και κατόπιν Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Ελλάδας.

Ασχολείται με την Φωτογραφική τέχνη από πολύ νεαρή ηλικία μέχρι σήμερα, όπως και με ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφίας και εντύπου με Photoshop & Corel Draw.

Φοίτησε στα Ι.Ε.Κ. Δυτικής Αττικής Γραφιστικές Τέχνες και Σχέδιο 1992 -1993.

Δημιούργησε και λειτούργησε στις Λεύκες της Πάρου Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών και έκθεση Έργων Τέχνης με επωνυμία « Art Studio – Gallery π 3,14 » από το 2004 – 2012. Στη συνέχεια μετέφερε την επιχείρηση του στην Αθήνα – Μακρυγιάννη ως το 2014.

Με την Ζωγραφική ασχολείται από το 2003 ως σήμερα. Το 2007 παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής με Aquarella με την ζωγράφο Έλλη Μελλή και το 2014 με τον ζωγράφο Ιωσήφ Χατζηπαυλή. Δουλεύει κυρίως με Υδατοχρώματα Aquarelles και με Ακρυλικά.

Aτομικές εκθέσεις με έργα του Κεραμικής, Φωτογραφίας, Ζωγραφικής εκτίθενται στις Δημοτικές Αίθουσες Τέχνης Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Μήθυμνας, Μυκόνου, παλαιού Ψυχικού, Πάρου και Πόρου. Στην Αίθουσα τέχνης Φάμπρικα στην Θήρα, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης κ.α.

Συμμετοχή έργων του σε Ομαδικές εκθέσεις, με κυριότερες την «Πάριου Φωτός Αντίδωρο » που παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο Μελίνα Μερκούρη, στην Πάρο και στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στην ετήσια έκθεση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών στο Μαρούσι Αττικής. Σε εκθέσεις ζωγραφικής στον Ελληνο Γαλλικο Σύνδεσμο Ελλάδος, Ίδρυμα εικαστικών τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά.

Οι πιο πρόσφατες συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις είναι στην περιοδέυουσα έκθεση «Tα καίκια που πληγώναμε» 2019 στο Λαογραφικό Μουσείο της Ύδρας, στην Art Thessaloniki 2019 με τον International Water color Society, «Athens Energy 2020» του Europian Centre for Archritecture and Art, στο «Restart Kosmos 2020» στην Art Appel Gallery και «Απήδαλος Νάυς» στην Attic Gallery στην Κέρκυρα. Από το 2019 συνεργάζεται με τον Ιστορικό Τέχνης και Επιμελητή εκθέσεων Πάρη Καπράλο.

Έργα του βρίσκονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπη, Αμερικής, Αυστραλίας και Αφρικής σε ιδιώτες φιλότεχνους.

Έχει εκδώσει και φιλοτεχνήσει φωτογραφικά και γραφιστικά δυο βιβλία για το νησί της Πάρου :

«Ταξίδι Γεύσεων στην Πάρο» με παραδοσιακές συνταγές του νησιού & Φωτογραφικό Λεύκωμα «Πάρος – Αντίπαρος».

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 2015.

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

27 Νοεμβρίου 2021 11:00

Λήξη:

27 Νοεμβρίου 2021 15:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605