Ατομική έκθεση | Χρύσα Μπαρζόκα – Ποσειδωνία

Myró Gallery
Project Room
10 – 19 Μαρτίου 2022

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00

Ατομική έκθεση | Χρύσα Μπαρζόκα - ΠοσειδωνίαΗ Myró Gallery με μεγάλη χαρά φιλοξενεί την ατομική έκθεση «Ποσειδωνία» της Χρύσα Μπαρζόκα, στον χώρο του Project Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στις 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Χρύσα Μπαρζόκα – Ποσειδωνία

Η Ποσειδωνία η ωκεάνιος (Posidonia oceanica) είναι είδος θαλασσίου φανερόγαμου (πρόκειται για ανώτερο φυτό – θαλάσσιο αγγειόσπερμο, αν και λανθασμένα συχνά το αποκαλούμε ως “φύκια”) ενδημικό στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σχηματίζει μεγάλα υποθαλάσσια λιβάδια που αποτελούν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος. Ο καρπός της διασπείρεται ελεύθερα, επιπλέει και είναι γνωστός στην Ιταλία ως «η ελιά της θάλασσας» (l’oliva di mare). Μπάλες ινώδους υλικού από το φύλλωμα της, γνωστές ως μπάλες Ποσειδώνα[, ξεβράζονται στις κοντινές ακτές. (Τα δώρα του Ποσειδώνα)

Ποσειδωνία είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών. Περιέχει εννέα είδη θαλάσσιων φυτών, που βρίσκονται στις θάλασσες της Μεσογείου και γύρω από τη νότια ακτή της Αυστραλίας.

Η Ποσειδωνία στην πραγματικότητα είναι ένας μαγικός κόσμος που μέσα από τα λιβάδια των βυθών αποκαλύπτεται η σχέση του υπαρκτού με το ιδεατό…

Ακροβατεί ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα…

Έτσι όταν η πραγματικότητα πληγώνει, γίνεται το κρησφύγετο της Ακατάπαυσης ευαισθησίας…

Εκεί μπορείς να ανακαλύψεις την Αλήθεια.

Εκεί που ο ουρανός αγκαλιάζει τη θάλασσα τα ιδανικά δεν παύουν ποτέ

Ότι αγαπήσαμε γίνεται Λιβάδι από λουλούδια του βυθού μας..

Στη θάλασσα, οι θησαυροί αποκτούν νόημα αφού είναι πια μυστικό σε κρυμμένο κοχύλι

Το ταξίδι ξεκίνησε…

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

19 Μαρτίου 2022 10:00

Λήξη:

19 Μαρτίου 2022 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605