Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο… Ρεμπέτικα
Κοινοποίηση

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Αύλειος Χώρος Μονής Λαζαριστών
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ακύρωση παράστασης

Η εκδήλωση “Αβάντι μαέστρο… αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα”, προγραμματισμένη για την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, δεν θα πραγματοποιηθεί για ανεξάρτητους από τους καλλιτέχνες και την παραγωγή λόγους.

Η αξία των εισιτηρίων που αγοράστηκαν ηλεκτρονικά, επιστρέφεται αυτόματα στην κάρτα με την οποία έγινε η αγορά, χωρίς να χρειάζεται κάποια ενέργεια από πλευράς θεατή.

Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί από φυσικά σημεία προπώλησης, επιστρέφονται εκεί από όπου αγοράστηκαν.


Μια Πρωτότυπη Παράσταση
Θεάτρου Σκιών και Λαϊκής Ορχήστρας
Για Μικρούς και Μεγάλους

Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο... ΡεμπέτικαΈνα σπάνιο οδοιπορικό στη ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, γεμάτο χιούμορ, ζωντανή μουσική και τις ανεξίτηλες στον χρόνο ατάκες του Καραγκιόζη.

Στον φωτισμένο μπερντέ ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Απόστολο Χατζηχρήστο, τη Μαρίκα Νίνου, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τη Ρόζα Εσκενάζυ, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τη Σωτηρία Μπέλλου, που μας αφηγούνται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους. Όλοι οι συνθέτες σε γιγαντοφιγούρες συνομιλούν όχι μόνο με τον Καραγκιόζη αλλά και με το κοινό.

Φραγκοσυριανή, Καροτσέρη τράβα, Τα καβουράκια, Μινόρε της αυγής, Θέλω στα μπουζούκια, Λεμονάδικα, Εγώ πληρώνω τα μάτια π’ αγαπώ, Απόψε στις ακρογιαλιές και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια παρουσιάζονται σε ένα μοναδικό θέαμα που συνδυάζει το θέατρο σκιών με τη ζωντανή ρεμπέτικη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

Το Αβάντι Μαέστρο… Ρεμπέτικα είναι και ένας φόρος τιμής στον αξέχαστο Θεσσαλονικιό ρεμπέτη Αγάθωνα, καθώς ήταν η τελευταία παράσταση στην οποία συμμετείχε. Τώρα στη θέση του εμφανίζεται ο Σπύρος Πατράς, γνήσιος εκφραστής του ρεμπέτικου τραγουδιού, που συναντά στη σκηνή τη μοναδική ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου και μας προσκαλούν σε αυτή τη μουσική παράσταση-έκπληξη!

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης ήταν ένας από τους πιο άξιους εκπροσώπους του ρεμπέτικου, βαθύς γνώστης του, αφοσιωμένος, ακριβής και καλλίφωνος. Η καλλιτεχνική του πορεία ξεκίνησε το 1977 με το Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, που ο ίδιος ίδρυσε, για να συνεχιστεί το 1981 στην Αθήνα. Συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς και τραγουδιστές και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε την καλλιτεχνική του διαδρομή. Σημαντική είναι η προσφορά του στη διαφύλαξη και διάσωση του ρεμπέτικου τραγουδιού με την ανάδειξη παλιών ξεχασμένων και άγνωστων στο σύγχρονο κοινό τραγουδιών, που είχε συγκεντρώσει στο προσωπικό του αρχείο. Ρεμπέτικα τραγούδια έγραψε και ο ίδιος, ενώ υπήρξε και δεξιοτέχνης μουσικός όλων των έγχορδων νυκτών μουσικών οργάνων του ρεμπέτικου. Έφυγε στις 5 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 65 ετών

Συντελεστές

Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι, μπαγλαμάς
Σπύρος Πατράς: μπουζούκι, τραγούδι
Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα, τραγούδι
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν
Θέατρο Σκιών
Σύλληψη: Ηλίας Καρελλάς
Στον μπερντέ: Άθως Δανέλης, Απόστολος Γραββάνης

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων

Α Ζώνη: 18 €, 15 € μειωμένο
Β Ζώνη: 15 €, 12 € μειωμένο
Γ Ζώνη (κερκίδες): 10 €, 8 € μειωμένο

Όλες οι θέσεις είναι καθήμενων και αριθμημένες.

Προπώληση

Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 2107234567
Και σε όλα τα καταστήματα Public
Τηλέφωνο επικοινωνίας (Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών): 2310589200

Η εκδήλωση δεν έχει διάλειμμα.

Με βάση τις υγειονομικές οδηγίες, υποχρεωτική είναι:

  • η ηλεκτρονική προμήθεια εισιτηρίων
  • η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

GPS:

40.658558480987, 22.931021824608