Ακροβάτες του νου

Αίθουσα τέχνης «Ήλιος»
11-25 Νοεμβρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας:
Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00
Δευτέρα – Παρασκευή: 17:00 – 21:00

Ακροβάτες του νουΟ Νίκος Ζάρρας σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικήςμε τίτλο «Ακροβάτες του νου» που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα «Ήλιος» και θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 25 Νοεμβρίου 2022. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής συνοδεία καλής ελληνικής μουσικής δια χειρός και φωνής του τραγουδοποιού Ευγένιου Δερμιτάσογλου.

Θα ήταν χαρά μας να δώσετε το «παρών», να τα πούμε από κοντά μετά τις αποστάσεις που κρατήσαμε λόγω πανδημίας και φυσικά να δείτε τα έργα που απαρτίζουν την ενότητα «Ακροβάτες του νου».

Ελάτε και μην ανησυχείτε. Ούτε ο Ευγένιος θα πιάσει το πινέλο, ούτε ο Νίκος πρόκειται να πλησιάσει το μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Ζάρρα

Με περισσότερες από 50 ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του,στη γενέτειρα Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, τη Μύκονο, την Καβάλα, και τη Θάσο, έχει λάβει μέρος σε πολλαπλάσιες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόσφατα στόλισε με τα έργα του το κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη (Ερμού με Καρόλου Ντηλ)ενώ συμμετείχε και σε μία διαδραστική ομαδική έκθεση στην Καβάλα.

Ένας σύγχρονος «Θεόφιλος» που προχωράει στον δικό του μοναχικό δρόμο, ο Νίκος Ζάρρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Συκιές της Θεσσαλονίκης. Αυτοδίδακτος, πολυσύνθετος και συνάμα ξεκάθαρος με ανήσυχο πνεύμα έδειξε το ταλέντο του από τα πρώτα του μαθητικά χρόνια. Η πάλη του με το χρώμα και τα υλικά στην προσπάθειά του να τα υποτάξει στην τέχνη του είναι συνεχής και όποιος τον παρακολουθεί χρόνια διαπιστώνει ότι τα καταφέρνει περίφημα.

Οι πίνακές του αιχμαλωτίζουν το κοινό με τη δύναμη των ζωηρών χρωμάτων. Χρώματα τα οποία σε συνδυασμό με τις φιγούρες με τα μεγάλα μαύρα μάτια και το καθαρό βλέμμα σφραγίζουν με τον δικό τους τρόπο τα έργα του Ζάρρα. Αν συναντήσεις κάποιον από τους πίνακές του ξέρεις ότι πρόκειται για δικό του έργο. Κάτι από την αθωότητα της παιδικής σου ηλικίας και τα όνειρα που δεν παύεις ποτέ να κάνεις καθιστά οικεία όσα εξιστορεί σε κάθε του δημιούργημα.

Μεγάλη αγάπη του Ζάρρα είναι και το γυαλί στο οποίο δίνει διάφορα σχήματα, το χαράσσει, το χρωματίζει αν και, όπως λέει ο ίδιος, ακόμη του αντιστέκεται. Δεν θα διστάσει βέβαια,πέρα από τον καμβά,να ζωγραφίσει σε μια ξύλινη παλέτα ή σε ένα κομμάτι θαλλασοδαρμένοξύλο.

Τα χρόνια που έζησε και εργάστηκε στη Ζάμπια από το 2009 έως το 2017 αποτυπώθηκαν έντονα στην ώριμη περίοδο της δημιουργίας του. Εκεί ζωγράφισε, εξέθεσε έργα του αλλά και δίδαξε στο ορφανοτροφείο Lubuto της Lusaka.

Επιπλέον, η καθημερινότητα και οι εμπειρίες του στην Αφρική τον ενέπνευσαννα γράψει και να εικονογραφήσει ένα παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά με τίτλο «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού ΤίκουΤίκου».

Ο Νίκος Ζάρρας υπογράφει επίσης την εικονογράφηση του βιβλίου «Πέρσες του Αισχύλου» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ελληνικά γράμματα».

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

25 Νοεμβρίου 2022 17:00

Λήξη:

25 Νοεμβρίου 2022 21:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Λαγκαδά 120 & Δ. Κομνηνού 1, Νεάπολη

GPS:

40.65219286374991, 22.93553416441803