Αφιέρωμα στον Ennio Morricone με τους Ensemble Le Muse <h3><strong>ΑΝΑΒΟΛΗ</strong></h3>
Κοινοποίηση

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Αύλειος Χώρος Μονής Λαζαριστών
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Αναβολή

Το αφιέρωμα στον Ennio Morricone που ήταν προγραμματισμένο για Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μονή Λαζαριστών αναβάλλεται προσωρινά. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας. Όσοι έχετε προμηθευτεί τα εισιτήρια σας θα ισχύσουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία, αλλιώς μπορείτε να αιτηθείτε και επιστροφή χρημάτων. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση.


Αφιέρωμα στον Ennio Morricone με τους Ensemble Le MuseΌλες οι μεγάλες επιτυχίες του κορυφαίου συνθέτη για το σινεμά με ένα ιδιαίτερο συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία.

Οι πασίγνωστες μελωδίες του μεγάλου Ιταλού μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες όπως “Για μια χούφτα δολάρια”, “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, “Κάποτε στη Δύση”, “Σάκκο και Βαντζέτι”, “Κάποτε στην Αμερική”, “Σινεμά ο Παράδεισος”, “Η Αποστολή”, “Οι Μισητοί Οκτώ” και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στην μουσική παράσταση του γυναικείου σχήματος Ensemble Le Muse, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη , για μια εμφάνιση στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Ταυτόχρονα με την ερμηνεία τους, θα προβάλλονται σε οθόνη πάνω στη σκηνή τα αντίστοιχα κινηματογραφικά αποσπάσματα, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσικό-κινηματογραφική εμπειρία

O Ennio Morricone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στην κατοχή του, εκτός από δύο Όσκαρ, έχει επίσης τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δέκα David di Donatello, έντεκα Nastri d’Argento, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Χρυσός Λέων για Ζωή και Βραβείο Μουσικής Polar. Μάλιστα, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του πουλήθηκαν παγκοσμίως. Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών. Σκοπός του αφιερώματος, είναι η αποτίμηση φόρου τιμής προς τον μεγάλο σύνθετη.

To Ensemble Le Muse προέρχονται από την φημισμένη ορχήστρα “Rondo Veneziano” από την Ιταλια , και είναι ένα συμφωνικό σύνολο που μας οδηγεί στο μοναδικό και συναρπαστικό μουσικό ταξίδι μέσα από την τέχνη του κορυφαίου Ennio Morricone. Το Ensemble Le Muse αποτελούν ξεχωριστές γυναίκες μουσικοί που πέρα από την πλούσια εμπειρία τους σε όλες τις πτυχές της κλασικής μουσικής διαθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και ένστικτο στην ερμηνεία των συνθέσεων του Ennio Morricone. Μιας μουσικής που είναι πασίγνωστη για την ακρίβεια και την ευαισθησία της στην περιγραφή των εικόνων Μιας μουσικής πολυβραβευμένης διεθνώς, που καλύπτει έξι γεμάτες δεκαετίες διαρκούς έμπνευσης και δράσης

Ensemble Le Muse είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την ιταλική μουσική στα εγκαίνια του εξαμήνου της Iταλικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με δύο αξέχαστες συναυλίες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη και έλαβε την Υψηλή Πατρώνα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση.

Στο μουσικό σύνολο αυτό ιδιαίτερη θέση έχει η εξαιρετική σοπράνο Angelica De Paoli , ενώ διευθύνεται από τον πιανίστα ,ιδρυτή της ορχήστρας και μαέστρο Andrea Albertini.

Μια ξεχωριστή βραδιά στις 12 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών, αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη του 20ου αιώνα.

Maestro: Andrea Albertini
Soloist: Angelica Da Paoli

Τιμές εισιτηρίων

  • Ζώνη Α (αριθμημένες θέσεις): 30 €
  • Ζώνη Β & Κερκίδα (θέσεις χωρίς αρίθμηση)
    • Κανονικό: 20
    • Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων: 17 €

Προπώληση

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

GPS:

40.658558480987, 22.931021824608