Αδερφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης – Μνήμη μας…
Κοινοποίηση

Music Events Live
Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τόξο της ΧΑΝΘ
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:30

Αδερφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης - Μνήμη μας...Οι αδερφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, παρουσιάζουν μια επετειακή μουσική παράσταση με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, βασισμένη στη μουσική μας παράδοση. 1922-2022… Ένας αιώνας μνήμης, πόνου, νοσταλγίας αλλά και αστείρευτης δημιουργικής δύναμης των ανθρώπων που καθόρισαν το μέλλον της Ελλάδας, με τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών, που συντελέστηκε το 1922, με χιλιάδες «ξεριζωμένων» να φεύγουν πρόσφυγες, αναζητώντας καινούργια πατρίδα.

Η παράσταση, «ζωντανεύει τη μνήμη μας», προκαλώντας συγκίνηση. Σμύρνη, Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη, τα τρία σπουδαία κέντρα του, συνεχίζουν να εμπνέουν, δημιουργώντας ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα, που μέσα από επιλεγμένα τραγούδια, παρουσιάζεται επί σκηνής.

Μαζί τους η Μαίρη Δούτση και η πρότυπη χορευτική ομάδα «ΕΚΝΕΥΣΙΣ»

Παρουσιάζει: Η Ζήνα Κουτσελίνη

Γεννημένοι στη Βέροια, διδάκτορες του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, βραβευμένοι από το Ελληνικό Ίδρυμα Λονδίνου και από το Ίδρυμα Τεχνών Βρετανίας, ερμήνευσαν το ειδικά γραμμένο έργο του Sir John Tavener «Μοιρολόι για την Κωνσταντινούπολη», που παρουσιάστηκε στο Βυζαντινό Φεστιβάλ του Λονδίνου. Το 2004 ξεκινάει η συνεργασία τους με τον ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχο, ερμηνεύοντας σε «πρώτη εκτέλεση» μονωδίες από τη θεματική του εργογραφία, σε μουσική Μίμη Πλέσσα αλλά και του ίδιου. Από το 2008 ως αδιαίρετο δίδυμο «ΨΥΧΗ & ΣΩΜΑ», αγκαλιάζουν ένα παγκόσμιο ρεπερτόριο σε σημαντικά κέντρα πολιτισμού του δυτικού κόσμου και της Μέσης Ανατολής.

Τιμές εισιτηρίων:

Δωρεάν είσοδος με το εισιτήριο τη ΔΕΘ.

Εκκίνηση:

14 Σεπτεμβρίου 2022 21:30

Λήξη:

14 Σεπτεμβρίου 2022 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758