85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κοινοποίηση

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
11-19 Σεπτεμβρίου 2021

85η Διεθνής Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΤο πιο λαμπερό γεγονός της xρονιάς!

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αποτελεί το κορυφαίο και πολυδιάστατο εκθεσιακό γεγονός της χώρας που οργανώνεται ετησίως με ιστορική συνέχεια και συνέπεια από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον πολιτισμό, η ΔΕΘ, προσελκύει τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών επιχειρήσεων και κρατικών φορέων από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιφανών εταιριών από την παγκόσμια αγορά, που αναδεικνύουν τη δυναμική της, αλλά και τη διεθνή της ακτινοβολία.

Παράλληλα, διαθέτει έντονα ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά με τη φιλοξενία πλήθους πολιτιστικών εκδηλώσεων και θεαμάτων, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, δημιουργώντας ένα ζωογόνο και εορταστικό κλίμα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Η διοργάνωση της ΔΕΘ κάθε Σεπτέμβριο, πέραν του θεσμικού της χαρακτήρα, σηματοδοτεί και την έναρξη του νέου οικονομικού έτους για τη χώρα, διατηρώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας οργάνωσης εξίσου αξιόπιστης για τους επαγγεματίες, το κοινό και την πολιτεία (Β2Β, Β2C και B2G).

Η 85η διοργάνωση της ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί 11-19 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενήσει αξιόλογες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών, στην επιχειρηματικότητα, στην αγρο-διατροφική παραγωγή, αλλά και στην βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία, οι οποίες εν τέλει, θα σηματοδοτήσουν την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας – το μεγάλο ζητούμενο της επόμενης ημέρας.

Πάρκινγκ

Η HELEXPO διαθέτει δύο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση:

  • Υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Αγγελάκη με Αλεξάνδρου Σβώλου (επί πληρωμή)
  • Στεγασμένο πάρκινγκ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (επί πληρωμή), www.helexpo.gr

Σε πολύ μικρή απόσταση από το Εκθεσιακό Κέντρο λειτουργούν ακόμη:

  • Υπόγειο πάρκινγκ δήμου Θεσσαλονίκης, δημαρχιακό μέγαρο (επί πληρωμή)
  • Πάρκινγκ ΧΑΝΘ, πλατεία ΧΑΝΘ (επί πληρωμή)

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 7 €
Μειωμένο εισιτήριο της καθημερινές 16:00 – 18:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής): 5 €
Παιδιά έως 4 ετών: Δωρεάν
Παιδικό εισιτήριο (4-10 ετών): 5 €
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 20 €

Σημ. Για τα μειωμένα εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.

Σημαντικές επισημάνσεις

  • Για άτομα ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα η είσοδος είναι δωρεάν.
  • Το μειωμένο εισιτήριο για τα παιδιά ισχύει εφόσον υπάρχει συνοδεία ενήλικα.
  • Για παιδιά έως 4 ετών η είσοδος επιτρέπεται μόνο με συνοδεία ενήλικα.

Περισσότερες πληροφορίες

Σύσσωμη η επιμελητηριακή κοινότητα στην 85η ΔΕΘ

85η Διεθνής Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΜε τη συμμετοχή του ελληνικού επιχειρείν από κάθε γωνιά της χώρας επιστρέφει η 85η ΔΕΘ, όπου δυναμική θα είναι η παρουσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), αλλά και το αυτόνομο «παρών» Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης. Η φετινή ΔΕΘ, μετά από απουσία ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας, δίνει σημαντική βαρύτητα στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και δέχθηκαν και τις περισσότερες πιέσεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Βλέποντας στη φετινή διοργάνωση μια ευκαιρία οικονομικής επανεκκίνησης, τα Επιμελητήρια υπογραμμίζουν με τη συμμετοχή τους τον ρόλο της ΔΕΘ στα οικονομικά δρώμενα της χώρας και σηματοδοτούν με την παρουσία τους τη δυναμική της επιστροφή.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα αναπτυχθεί με τις επιχειρήσεις-μέλη της στα περίπτερα 2 και 3, ενώ τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ και ΕΕΘ θα φιλοξενηθούν στα περίπτερα 16 και 8 αντίστοιχα. Μάλιστα, τόσο η ΚΕΕΕ όσο και τα ΕΒΕΘ και ΕΕΘ έχουν λάβει την απόφαση να επιδοτήσουν τη συμμετοχή των μελών τους, προχωρώντας σε μια κίνηση πολύ σημαντική με δεδομένες τις δυσκολίες της περιόδου.

Παράλληλα, ενθαρρυντική είναι η μέχρι στιγμής δήλωση ενδιαφέροντος και μεμονωμένων επιχειρήσεων, που θέλουν να έχουν μια θέση στη φετινή διοργάνωση.

Σημαντική επίσης είναι η κινητικότητα στους κλάδους της Ενέργειας και της Αυτοκίνησης-Ηλεκτροκίνησης, ενώ για μία ακόμα χρονιά η Ψηφιακή Ελλάδα θα είναι παρούσα στο περίπτερο 12 με καινοτόμες επιχειρήσεις που δίνουν τον τόνο της επόμενης ημέρας στην ελληνική οικονομία.

«Η επιμελητηριακή κοινότητα θα δώσει δυναμικά το ‘’παρών’’ και φέτος στην 85η ΔΕΘ, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει ένα δυναμικό εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων για την έξοδο από την πανδημική κρίση. Με δεδομένο ότι φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα, τα ελληνικά επιμελητήρια θα καταθέσουν το δικό τους σχέδιο επιστροφής στην ανάπτυξη με προτάσεις που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία και την εξωστρέφεια, επιτελώντας έτσι τον θεσμικό τους ρόλο του συμβούλου της Πολιτείας επί οικονομικών θεμάτων» σημειώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας τονίζει: «Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην 85η ΔΕΘ μέσω της παρουσίας των Επιμελητηρίων είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας, γιατί δηλώνει την πίστη τους στη διοργάνωση και μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι μας έχουμε ανάγκη την επιστροφή όχι μόνο στην κανονικότητα, αλλά και σε ένα οικονομικό ξέφωτο».

Η 85η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και θα είναι η πρώτη μεγάλη Έκθεση που θα διοργανωθεί στην Ευρώπη το 2021, θέτοντας τον οργανωτικό πήχη για όλες τις ανάλογες διοργανώσεις.

Θα είναι δε αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονά της το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας μέσα και από τη δυναμική παρουσία του συνόλου των Περιφερειών στο περίπτερο 13.

Η 85η ΔΕΘ θα διοργανωθεί παράλληλα με το Thessaloniki Helexpo Forum, τη θεσμοθετημένη πλέον πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η 85η ΔΕΘ, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας

85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης13-17 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και το Thessaloniki Helexpo Forum

Η 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 11-19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η ΔΕΘ θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη Έκθεση που θα διοργανωθεί στην Ευρώπη το 2021 και θα θέσει τον οργανωτικό πήχη για όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις με δεδομένη την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η φετινή ΔΕΘ θα είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα της Έκθεσης το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία και τον πολιτισμό, η 85η ΔΕΘ θα προσελκύσει τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών επιχειρήσεων και φορέων από όλη την Ελλάδα, αλλά και ξένων συμμετοχών.

Παράλληλα, θα διαθέτει και ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα αποτελέσουν πόλο έλξης για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Η 85η ΔΕΘ θα υλοποιηθεί παράλληλα με το Thessaloniki Helexpo Forum, τη θεσμοθετημένη πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα, που στη 2η χρονιά της θα φιλοξενήσει από τις 13-17 Σεπτεμβρίου την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία, θίγοντας και όλα τα κρίσιμα θέματα, τα οποία έχουν αναδειχθεί μέσα στην πανδημία.

Από τα δεκάδες διαφορετικά πάνελ του θα περάσουν υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, επιχειρηματικών φορέων, συνδέσμων, επιχειρήσεων και της αυτοδιοίκησης, αλλά και θεσμικοί παράγοντες, που θα συζητήσουν για τις συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και για την επόμενη ημέρα και τις προκλήσεις της.

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη Covid Free έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 11 Σεπτεμβρίου 2021

Εκκίνηση:

19 Σεπτεμβρίου 2021 10:00

Λήξη:

19 Σεπτεμβρίου 2021 22:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758