2ο Thessaloniki Design Week

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
13-17 Οκτωβρίου 2021

2ο Thessaloniki Design WeekΗ πρωτοφανής περίοδος που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας, οδηγεί στην ανατροπή των δεδομένων σε όλες τις πλευρές της καθημερινότητας, τοποθετώντας τον υπάρχοντα τρόπο ζωής υπό αναθεώρηση. Κάτω από τις συνθήκες αυτές, ο καινοτομικός σχεδιασμός αποκτά μία διευρυμένη, ολιστική σημασία, ως το βασικό μέσο αναζήτησης και ανάπτυξης νέων ιδεών και λύσεων στην επικοινωνία, την εργασία, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής μας ζωής. Κάτω από αυτό το πρίσμα, το 2ο Thessaloniki Design Week διοργανώνεται το 2021 με κεντρικό άξονα της θεματικής του την Καινοτομία στο Σχεδιασμό.

Όλες οι πτυχές της διοργάνωσης εστιάζουν στην καινοτομία, την ευρηματικότητα και την εμπειρία του δημιουργικού δυναμικού και της επιχειρηματικότητας της πόλης και της χώρας, σε επαφή με τις διεθνείς τάσεις, αποσκοπώντας στον επαναπροσδιορισμό και την εξέλιξη κάθε πλευράς της ζωής μας, από την οικονομία και την παραγωγή, μέχρι το περιβάλλον και την υγεία, μέσω του σχεδιασμού προϊόντων και υπηρεσιών, τόσο στη μεγάλη κλίμακα, όσο και στη μικρή.

Θεματικές Ενότητες

Το 2ο ThessDW θα αποτελέσει μια πλατφόρμα δικτύωσης, εξωστρέφειας και προβολής , πρωτοποριακών ιδεών και έργων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων, συμμετοχών φορέων, δημιουργών και διαγωνισμών που αναπτύσσονται με βάση τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Διαμορφώνοντας τον δημόσιο χώρο

Στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων μεταβολών της σημερινής εποχής προκύπτει η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των υφιστάμενων μέσων, εργαλείων και λειτουργιών, προκειμένου να αναβαθμιστεί και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του περιβάλλοντός μας. Ο αστικός και ο δημόσιος χώρος χρειάζονται καινοτόμες λύσεις, ώστε να απαντούν στις νέες προκλήσεις με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και την προσβασιμότητα από όλους.

Με γενικότερο προσανατολισμό τις «Έξυπνες Πόλεις» (smart cities), δίνονται νέες δυνατότητες αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων μέσω των προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών, από τον σχεδιασμό στη μεγάλη κλίμακα και την αρχιτεκτονική, μέχρι το σχεδιασμό του αστικού πρασίνου και εξοπλισμού.

Δημιουργώντας στον προσωπικό μας χώρο

Η συνεχής αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης οδηγεί στην αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος μοντέλου ζωής, των προσωπικών επιλογών και μέσων, ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες απαιτήσεις του ευ ζην της εποχής μας.

Η αξιοποίηση καινοτόμων λύσεων και πρακτικών και η προσθήκη νέων εμπειριών βελτιστοποιούν τις καθημερινές συνθήκες στον ατομικό χώρο και αναπτύσσουν νέες ευκαιρίες προσωπικής έκφρασης, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, χρηστικότητας και λειτουργικότητας. Οι ψηφιακές δεξιότητες και οι διαδικτυακές δυνατότητες επεκτείνουν πλέον τον προσωπικό χώρο, δίνοντας άλλες διαστάσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις, με αρκετές όμως ακόμη απρόβλεπτες πτυχές.

Τον Οκτώβριο, θα λάβει χώρα η κύρια εκδήλωση του Thessaloniki Design Week , σε φυσική ή υβριδική μορφή δεδομένου των συνθηκών, με εκθέσεις, συνέδριο, workshops και ξεναγήσεις που θα απλώνονται σε χώρους της πόλης. Με τη συνεργασία φορέων και νέων δημιουργών θα παρουσιαστούν καινοτόμες λύσεις και ιδέες σε καίρια ζητήματα σχεδιασμού.

Πάρκινγκ

Η HELEXPO διαθέτει δύο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση:

  • Υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Αγγελάκη με Αλεξάνδρου Σβώλου (επί πληρωμή)
  • Στεγασμένο πάρκινγκ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (επί πληρωμή), www.helexpo.gr

Σε πολύ μικρή απόσταση από το Εκθεσιακό Κέντρο λειτουργούν ακόμη:

  • Υπόγειο πάρκινγκ δήμου Θεσσαλονίκης, δημαρχιακό μέγαρο (επί πληρωμή)
  • Πάρκινγκ ΧΑΝΘ, πλατεία ΧΑΝΘ (επί πληρωμή)

Περισσότερες πληροφορίες

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

17 Οκτωβρίου 2021 10:00

Λήξη:

17 Οκτωβρίου 2021 22:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758