17ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος
Κοινοποίηση

Πλατεία Πέλλας, Πλατεία Αριστοτέλους, Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Παραλία Θεσσαλονίκης
Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Ώρα 07:30: Εκκίνηση Μαραθωνίου από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία της Πέλλας.
Ώρα 08:30: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ για μαθητές δημοτικών σχολείων από την Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρα 08:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.
Ώρα 12:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Νέα ρεκόρ και ιδανικό τουριστικό προορισμό υπόσχεται ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος – bwin.

17ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας ΑλέξανδροςΈτοιμος να υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς, να τους οδηγήσει στην επίτευξη νέων ατομικών ρεκόρ και να τους προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία σε πολλά επίπεδα είναι ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος – bwin, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στον θεσμό της οικογένειας και θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε φέτος την καταλληλότερη ημερομηνία, μελετώντας τις καιρικές συνθήκες της τελευταίας εικοσαετίας που κρίνονται ιδανικές, και διαμόρφωσε το ωρολόγιο πρόγραμμα σε συνεργασία τόσο με συλλόγους δρομέων όσο και με τους εξπέρ των δρόμων αντοχής, ώστε να δώσει τη δυνατότητα επίτευξης ατομικών επιδόσεων στους δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Κοινός Τερματισμός όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Ο Δρόμος μαθητών δημοτικών Σχολείων αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε χρώμα και συμμετοχή παιδιών, το πρόγραμμα παιδαγωγικών παιχνιδιών και δημιουργικής απασχόλησης Kids Athletics που θα ακολουθήσει και θα εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Διεθνούς Μαραθωνίου, το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών μαθητών δημοτικών σχολείων, το παιδικό πρωτάθλημα σκάκι, καθώς και πρόγραμμα περιηγήσεων και ξεναγήσεων, θα καταστήσουν τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος – bwin αθλητική και κοινωνική γιορτή για τη Θεσσαλονίκη, ιδανικό τουριστικό αθλητικό προορισμό για όλη την οικογένεια, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org.

Ατομικές συνδρομές συμμετοχής

Προθεσμία ολοκλήρωσης των ατομικών εγγραφών είναι η Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.

 • Μαραθώνιος
  • Βασικό: 30 €
  • Ενισχυμένο: 55 €
  • Πλήρες: 80 €
  • Εκπτωτικό (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καρτούχοι mascard Μασούτη, με την αναγραφή του αριθμού mascard στο πεδίο “σχόλια” της εγγραφής): 20 €
 • Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
  • Βασικό: 15 €
  • Ενισχυμένο: 40 €
  • Πλήρες: 65 €
  • Εκπτωτικό (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καρτούχοι mascard Μασούτη, με την αναγραφή του αριθμού mascard στο πεδίο “σχόλια” της εγγραφής): 10 €
 • Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
  • Βασικό: 15 €
  • Ενισχυμένο: 40 €
  • Πλήρες: 65 €
  • Εκπτωτικό (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καρτούχοι mascard Μασούτη, με την αναγραφή του αριθμού mascard στο πεδίο “σχόλια” της εγγραφής): 10 €
 • Πακέτο διπλής συμμετοχής 5 χλμ. & 10 χλμ.: 20 €

Ομαδικές εγγραφές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 € ανά άτομο στους αγώνες 10 χλμ. & 5 χλμ. και 10 € ανά άτομο στον Μαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων

Προθεσμία ολοκλήρωσης ατομικών εγγραφών είναι η Παρασκευή 21 Απριλίου 2023.
Προθεσμία ολοκλήρωσης των ομαδικών εγγραφών είναι η Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Παράλληλα με τη διοργάνωση του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και εκτός του Επίσημου Αγωνιστικού Προγράμματος της διοργάνωσης, θα διεξαχθεί ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον οποίο η συμμετοχή των μαθητών είναι δωρεάν.

Ο αγώνας δρόμου των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων είναι δωρεάν και έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές – τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2011 έως 2013

Όριο συμμετοχής: 2.000 μαθητές

Εκκίνηση:

30 Απριλίου 2023 12:30

Λήξη:

30 Απριλίου 2023 14:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

GPS:

-