15ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων
Κοινοποίηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 17:00

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδα

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών ΣυνόλωνΟ Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων με ειδικό θέμα στον Κινηματογράφο.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από το εντυπωσιακό Μπαλέτο της αναγνωρισμένης από το κράτος Σχολής Χορού “Elina’s Dance School” της Έλενας Γερμανού αποτελούμενο από διακεκριμένους χορευτές.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να απονείμει τιμητική πλακέτα την σημαντική τραγουδίστρια και συνθέτρια Δήμητρα Γαλάνη για την ανεκτίμητη προσφορά της στην Ελληνική Μουσική.
Στην σκηνή του Μεγάρου πρόκειται να εμφανιστούν Πολυφωνικές Χορωδίες, Φιλαρμονικές Μπάντες, Παραδοσιακές και Κλασικές Ορχήστρες, Jazz Bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Συγκινητική στιγμή του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή της Ομάδας Κρουστών «Κρουστώδοι» του Κέντρου Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Ο Σωτήρ».

Επιπλέον ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών θέλοντας να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ θα διαθέσει μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παράλληλη δράση του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/11 στις 12:00 από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, θα παιανίζουν θριαμβικά εμβατήρια αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή.

Με την υποστήριξη

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 63ης διοργάνωσης (3-13 Νοεμβρίου 2022)

Υπό τις αιγίδες

Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), ΕΟΤ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης

Τιμές εισιτηρίων

  • Θεωρεία: 20 €
  • Πλατεία: 15 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

5 Νοεμβρίου 2022 17:00

Λήξη:

5 Νοεμβρίου 2022 19:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513