100 χρόνια μνήμες – Επίμονη τέχνη
Κοινοποίηση

Δημαρχείο Καλαμαριάς
22 Σεπτεμβρίου 2022 – 7 Οκτωβρίου 2022

Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:00

100 χρόνια μνήμες - Επίμονη τέχνηΟ Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος εκδηλώσεων «Καλαμαριά 1922-2022» διοργανώνει σε συνεργασία με το Myrò Group of Culture του Σταύρου Μυρωνίδη το Φθινόπωρο του 2022 εικαστικές δράσεις, συμπόσια τέχνης, και εκθέσεις με εκατοντάδες καλλιτέχνες Διεθνούς ακτινοβολίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλαμαριά 1922-2022» εντάσσονται τρία συμπόσια σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο, ένα διεθνές συμπόσιο σύγχρονης υδατογραφίας, εκθέσεις, επιμέρους εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, που διαρκούν από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου 2022, σε πολλούς διαφορετικούς χώρους στην πόλη, παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και δράσεις το σημαντικό φεστιβάλ. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλλη και με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Αθανάσιου Γιαννακού, η Καλαμαριά στη διάρκεια του φθινοπώρου θα γίνει ένα ανοιχτό πεδίο Τεχνών που φιλοδοξεί να εμπλέξει όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Ίδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα
Myrò Group of Culture
Ίδρυση – Επιμέλεια: Σταύρος Μυρωνίδης

Η “Επίμονη Τέχνη” είναι μία ομαδική έκθεση χωρίς μεσάζοντες, η οποία ιδρύθηκε από τη ζωγράφο Χρύσα Μπαρζόκα. το 2018 στο Μπενσουσάν Χαν, μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών στην οποία καλλιτέχνες με τους οποίους μας δένουν ίδια ιδανικά θα συνεκθέσουμε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη Επίμονη, την δική μας τέχνη.

Το Δημαρχείο Καλαμαριάς γίνεται αφορμή έκφρασης και δράσης για την Επίμονη τέχνη στις 22 Σεπτεμβρίου με θεματική εμπνευσμένη από Μια Θάλασσα Μνήμες 100 χρόνων, αλησμόνητων στιγμών που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ποτέ ξανά δε θα βιώσει η ανθρωπότητα…

Οι άνθρωποι όμως είναι αυτοί που στολίζουν τις πόλεις και αυτοί συνεχίζουν να ζουν εδώ μέσα από εμάς που ποτέ δεν ξεχνάμε …

Η πρώτη παρουσία της εικαστικής έκθεσης της Επίμονης Τέχνης θα πραγματοποιηθεί με εκδήλωση την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19:00 μπροστά στο Δημαρχείο Καλαμαριάς ενώ τα έργα των καλλιτεχνών μετά την ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου θα φιλοξενηθούν τις επόμενες 15 μέρες εντός Δημαρχείου Καλαμαριάς σε δημόσια θέα ελεύθερη για το κοινό.

Την εικαστική εκδήλωση της διοργάνωσης στηρίζει με συνεπιμέλεια ο γκαλερίστας Σταύρος Μυρωνίδης το Myrò Group of Culture & η Myrò Gallery.

Μια συνεργασία Myrò Group of Culture & την σπουδαία στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς & του Δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη & της Αντιδημαρχείας Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού & Αντιδημάρχου Θάνου Γιαννακού

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για όλα όσα μας ενώνουν μέσα από τον χρωστήρα επιλεγμένων καλλιτεχνών της Επίμονης τέχνης.

Σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια

«Μια θάλασσα μνήμες …και γινήκαμε όλοι ένα», είναι ο διακριτικός τίτλος μιας σημαντικής πρωτοβουλίας του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Δαρδαμανέλλη για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Καλαμαριά 1922-2022», με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή. Όπως υπογράμμισε ο κ. Δαρδαμανέλλης στη παρουσίαση της πρωτοβουλίας, αποτελεί χρέος η ανάμνηση και η μνήμη, αλλά ταυτόχρονα και η παρουσίαση της ταυτότητας, του πολιτισμού, της παρακαταθήκης του προσφυγικού ελληνισμού, όπως και των διδαγμάτων και των προταγμάτων για ενότητα και ομοψυχία προς τους νεώτερους. Συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ «Καλαμαριά 1922-2022» είναι ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης κ. Αθανάσιος Γιαννακός. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τον Μάρτιο καθώς όλο το έτος 2022 είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις από όλο το φάσμα των τεχνών, όπως και δράσεις ιστορικής μνήμης, γαστρονομίας, εκπαίδευσης και συναφείς πρωτοβουλίες που αγγίζουν κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητας και πλευράς του πολιτισμού.

Myrό Group of Culture

To Myrό Group of Culture αποτελείται από το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων του Σταύρου Μυρωνίδη στον χώρο της Τέχνης, της Αντίκας και του Στυλ. Με ναυαρχίδα τον οίκο δημοπρασιών & τέχνης Myrό Antiques House ο όμιλος υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας από το 1996 με καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Σουρωτής. Οι εγκαταστάσεις του στεγάζουν Πινακοθήκη, Γλυπτοθήκη, Φυσικές δημοπρασίες και εκθέσεις συλλογών. Ο Οίκος αποτελεί το εφαλτήριο για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο Greek Marble Initiative και τα Συμπόσια της, ο χώρος σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κ.α. Στον όμιλο περιλαμβάνεται και επιχείρηση εξειδικευμένη στο διακεκριμένο Real Estate (ιδιαίτερα ακίνητα με ιστορική ή άλλη σημασία, Ελληνικά ιδιόκτητα νησιά, κλπ.) Περισσότερες πληροφορίες: www.myroauctions.gr.

Εκκίνηση:

7 Οκτωβρίου 2022 07:00

Λήξη:

7 Οκτωβρίου 2022 16:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Κομνηνών 58, Καλαμαριά

GPS:

40.5824074, 22.9494917